Bpm berekenen

BPM calculator: moeiteloos berekenen

Bent u van plan een auto te kopen, verkopen of importeren vanuit het buitenland, kortom: staat u voor de belangrijke taak om uit te zoeken met welk BPM bedrag u te maken gaat krijgen? Duizelen de getallen u al voor de ogen en staat het zweet u al op het voorhoofd? Gebruik dan nu onze gratis online BPM calculator en het berekenen van uw BPM zal u gemakkelijk afgaan! Met het gebruik van onze gratis online BPM calculator hoeft u zelf geen moeilijke berekeningen te achterhalen en uit te voeren. Door enkel de belangrijke zaken in te vullen in de BPM calculator, zal deze een indicatie geven van het bedrag dat u aan BPM zal afdragen bij de aanschaf van een nieuwe auto. Uiteraard bestaan er ook BPM calculators die het bedrag aan BPM voor u berekenen dat u terug kunt vragen aan de Belastingdienst bij export van een auto. Hieronder vindt u de verschillende aspecten waarmee een BPM calculator rekening houdt bij het berekenen van het BPM bedrag.

Belangrijke BPM aspecten

BPM bij kopen/importeren van een auto

Het kopen van een nieuwe auto, zowel uit Nederland als uit het buitenland, is een grote beslissing. U gaat namelijk in een keer een groot bedrag neerleggen en daarom is het verstandig om u in dit bedrag te verdiepen. Er komen veel verschillende kosten kijken bij het kopen van een auto, waaronder dus de Belasting van Personenauto's en Motorrijwielen. Met een BPM calculator kunt u berekenen met hoeveel bpm de aanschafprijs van een auto is belast. De verschillende aspecten waarmee de BPM calculator de berekening zal gaan maken zijn:

- Type van uw auto
- Netto catalogusprijs
- Type motor (benzine of diesel)
- Mate van CO2-uitstoot
- Energielabel

Als u van plan bent een auto van het buitenland naar Nederland te importeren, dan moet u ook rekening houden met het land van herkomst. Kijkt u ook goed naar de leeftijd van de auto, dat zal u voordeel opleveren. Hoe ouder de auto namelijk is, hoe minder BPM u afdraagt.

BPM bij verkopen/export van een auto

Naast de BPm calculator voor import van auto's, bestaan er ook verschillende BPM calculators voor het berekenen van BPM bij verkoop en export van uw auto. Wanneer u uw auto verkoopt in het buitenland, kunt u aan de Belastingdienst een bedrag terugvragen in verband met betaald BPM. Een BPM calculator kan deze berekening voor u maken mt behulp van de volgende gegevens: - Bruto BPM bedrag - Leeftijd van het voortuig op moment van export - Periode dat het voertuig in Nederland geregistreerd is geweest - Is er sprake van eerdere BPM teruggave of vrijstelling (zoals bij bijvoorbeeld taxi's of bestelwagens)