Bpm berekenen

Uw droomauto importeren

Wat komt hier allemaal bij kijken?

Een auto importeren vanuit het buitenland is iets van deze tijd. Steeds meer mensen kiezen ervoor om hun nieuwe auto in het buitenland uit te kiezen en dan naar Nederland te laten voeren. Verschillende redenen maken een auto importeren populair. Heeft u uw droomauto met volledige accesoires gevonden op internet, maar is deze in Nederland niet leverbaar? Of is de auto die u zo ontzettend graag wil simpelweg in het buitenland veel goedkoper verkrijgbaar? Dan biedt een auto importeren de uitkomst! Aan een auto invoeren zitten 4 stappen verbonden. Als u deze stappen uitvoert, zal u uw nieuwe auto met open armen kunnen ontvangen.

Stappenplan bij het importeren van een nieuwe auto

Stap 1 : U laat de RDW uw nieuwe auto keuren. Om een auto naar Nederland te kunnen importeren, moet deze auto eerst door de RDW gekeurd worden. De RDW bepaalt of de auto voldoet aan de Nederlandse toelatingseisen. U moet de auto afleveren bij een RDW keuringsstation en een keuringsmeester zal daar bepalen of de auto op de Nederlandse weg toegelaten mag worden. Ook zal de keurmeester vaststellen wat het af te dragen BPM bedrag zal worden. Dit bedrag moet u bij het BPM-aangiftepunt aangeven, die vaak gevestigd zit binnen een RDW keuringsstation. Voor de reis die u met de auto moet maken naar een van de RDW keuringsstations moet u een eendagskenteken aanvragen, zodat u zonder moeilijkheden de auto één dag in Nederland kunt gebruiken.

Stap 2 : U betaalt belasting voor de invoer van uw auto. Wanneer de in te voeren auto door de RDW is gekeurd, kunt u direct de bijbehorende belastingzaken afronden. Bij het aangiftepunt zal u de BPM afhandelenen eventueel invoerrechten of BTW betalen. Wat moet u precies betalen bij een auto importeren? :

  • Voor een auto die u in een EU-land koopt, hoeft u geen invoerrechten te betalen. Auto's die van buiten de Europese Unie komen, kosten u wel invoerrechten.
  • Voor een nieuwe auto zult u BTW verschuldigd zijn. Voor een gebruikte auto hoeft u dit bedrag niet meer af te dragen. Men noemt een auto 'gebruikt' als deze meer dan 6.000 kilometer op de teller heeft staan en daarbij meer dan een halfjaar op kenteken staat.
  • Voor een auto van buiten de EU zult u zowel BTW als invoerrechten moeten betalen.

Stap 3 : U laat de Nederlandse kentekenplaat maken. Heeft u de stappen 1 en 2 goed doorlopen? Dan heeft u als het goed is een kentekenbewijs ontvangen. Hiermee kunt u bij erkende kentekenplaatfabrikanten een nederlandse kentekenplaat voor uw nieuwe auto laten maken.

Stap 4 : U betaalt BPM en sluit een WA-verzekering af. Voor het goed afronden van uw auto importeren krijgt u de acceptgiro voor het betalen van BPM automatisch in uw brievenbus. Als u deze heeft betaald, is uw nieuwe auto invoeren succesvol afgerond. Wel moet u erop letten dat u zelf verantwoordelijk bent voor het verzekeren van uw auto. Een WA-verzekering (wettelijke aansprakelijkheid) is verplicht in Nederland en moet u zelf voor uw nieuwe auto aanvragen. Een auto invoeren vanuit het buitenland zal na deze 4 stappen goed zijn afgerond en zo kunt u in Nederland de weg op met uw gloednieuwe auto. Als u nu zelf een indicatie wilt van het bedrag dat u aan BPM voor de auto moet betalen die u op het oog heeft, vindt u op deze site ene gratis online BPM calculator en weet u zo het bedrag dat u zult gaan betalen bij het auto importeren. Gemakkeijk en snel bent u op de hoogte en zo weet u ook zeker dat u niet te veel af zal dragen aan BPM.